fbpx

Optimizare SEO On-page

by | 9 dec., 2020

Aboneaza-te la newsletter

Alaturati-va oamenilor de marketing care primesc informatii valoroase, strategii si sfaturi despre marketingul digital direct in casuta lor de email.

We wont spam you, Promise

Despre Optimizare SEO On-page

Acum că știi cum „gândește” piața targhetată atunci când caută ceva într-un motor de căutare, este timpul să parcurgem optimizarea SEO on-page. Implementând cu succes acestă practică, vei ști cum să creezi pagini care vor răspunde întrebărilor utilizatorului.

Hai să începem!

Dacă nu ai timp acum să parcurgi acest articol, atunci poți să descarci acest ghid SEO în format PDF pentru a-l citi mai târziu.

Capitolul 5

Optimizare SEO On-Page SEO

on page optimization

Optimizarea SEO on-page sau on-site SEO este procesul prin care optimizăm conținutul unui pagini web pentru motoarele de căutare și pentru utilizatori.

Deoarece suntem conștienți că o campanie SEO implica multă munca și o optimizarea constanta a conținutului pentru ca afacerea ta sa prospere. Agenția de marketing online Omubo Design oferă servicii de optimizare SEO on-page personalizate pentru ca tu sa fi cu un pas înaintea competitorilor tăi și să câștigi mai mulți bani.

Acum o să aruncăm o privire la optimizarea SEO on-page într-o pagina obișnuită a unui articol. Îți voi arăta de ce este important să facem acest lucru și îți voi oferi o scurtă privire de ansamblu asupra lucrurilor pe care le vom acoperi în această secțiune. 

Prin urmare, motivul pentru care este important să analizăm SEO on-page este faptul că Google în rezultatele căutării listează cele mai relevante pagini web, nu cele mai relevante site-uri web.

SEO nu este un comutator de pornire oprire 6

Pentru a obține o clasare mai buna a site-ului tau în 2020 ar trebui sa optimizezi conținutul paginilor web pentru:

 • Bounce Rate
 • Search intent
 • Page Loading Time
 • CTR (click-through-rate)
 • User Experience

Sfat Pro: Folosește cuvântul cheie principal în primele 100-150 cuvinte ale articolului tău. 

Template On-page SEO

♦♦♦ Înainte de a descriere procesul de optimizare on-page ar trebui să descarci gratuit acest Template On-page SEO. Acesta o sa te ajute în crearea de conținut optimizat și îți va spune unde să folosești cuvintele cheie în pagină pentru a obține un clasament mai bun în Google.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Optimizează conținutul pentru SEO

Eticheta titlului -Title Tag

Din punctul meu de vedere Title Tag este cel mai important factor cand vine vorba de optimizare SEO on-page.
Acesta oferă o imagine de ansamblu motoarelor de căutare spunandu-le despre ce este vorba în pagina ta.
Cuvântul cheie țintă din titlul paginii, este cuvantul cheie din eticheta h1 a paginii. Această etichetă de titlu va spune motoarelor de căutare despre ce este vorba în pagina ta. Acesta trebuie să conțină 70 sau mai puține caractere și să includă atât conținutul cuvântului cheie, cât și numele companiei.

Meta Descriere title tag

Meta Descrierea

O meta descriere optimizată bine ar trebui să fie cuprinsă între 50-300 de caractere, deoarece Google dorește să ofere utilizatorilor cele mai bune răspunsuri la întrebările lor. 

meta descriere
Meta descrierea dvs. ar trebui să utilizeze cuvântul dvs. cheie principal, iar Google va adăuga acest cuvânt cheie, de asemenea, pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor lor. De asemenea, rețineți că meta meta trebuie să fie unic pentru fiecare pagină și scrieți manual fiecare meta pentru toate paginile dvs.

Sfat: Scrieți propria Meta Descriere deoarece tu știi cel mai bine despre ce este vorba în pagina sau articol. 

O buna Meta Descriere te va ajuta sa-ti maresti CTR-ul organic.

Sfat:Include o singura data cuvantul tau cheie in Meta Descriere deoarece Google va bold-ui acest cuvânt dacă se potrivește cu interogarea persoanei care cauta ceva in Google.

Titluri și subtitluri

Aceste etichete sunt menite să îmbunătățească procesul de optimizare on-page, dar și experiența utilizatorului. De asemenea, acest lucru te va ajuta să-ți organizați pagina, deoarece funcționează ca un text despărțitor și va ghida cititorii prin intermediul paginii.

Este recomandat să utilizezi o singură etichetă H1 pe pagină și aceasta poate fi la fel ca eticheta ta de titlu. Pentru restul etichetelor (H2, H3, H4, H5, H6) este recomandabil să folosiți alte cuvinte cheie, sinonime sau fraze înrudite.

cuvant cheie primele 150 cuvinte

Utilizează cuvântul cheie targetat în primele 150 cuvinte

Aceasta este o tactică foarte bună de a “stoarce” cat mai mult din ceea ce publici pe site. Deoarece Google acordă o atenție mai mare termenilor care apar mai devreme în pagina ta, această practică va ajuta cu siguranță Google să înțeleagă despre ce este vorba în articol / pagină.

Titlul postări etichetat H1

Este important ca atât motoarele de căutare cât și cititorii să înțeleagă despre ce este vorba în acel articol sau pagina. Gândește-te că citești o carte. Aceasta este împărțită în capitole. Capitolul are un titlu care te ajută să înțelegi mai bine despre ce este vorba în acel capitol.
Așa și eticheta Titlu H1 este importantă pentru o mai buna înțelegere a conținutului.

Subtitlurile postări etichetate H2

Depinzând de numărul de cuvinte din articol, este important să incluzi cuvântul cheie în cel puțin două subtitluri etichetate H2.

Este o idee bună să incluzi cuvântul cheie, sinonime ale cuvântului cheie sau fraze relevante și în alte etichete precum H3, H4, sau H5.

Utilizează adrese URL SEO friendly

Acesta este un factor importante de clasare.

1. Include cuvântul cheie țintă în structura URL-ului. Dacă aveți un produs de vândut, să spunem că adidașii handmade URL-ul tău va arăta astfel:

www.example.com/handmade-sneakers

2. Evita parametrii dinamici – Un parametru dinamic este un lucru pe care îl vedeți într-o adresă URL atunci când există o instrucțiune pe site-ul tău web pentru a servi conținut dinamic prin URL iar adresa URL arată astfel:

www.example.com/?string=123456

3. Evita utilizarea cuvintelor STOP – este un cuvânt dintr-o adresă URL care descompune cuvantul tau cheie. Dacă cuvântul cheie este „adidași handmade în Peru”, atunci adresa URL ar trebui să arate astfel:

www.example.com/handmade-sneakers-peru – fără „în”

4. Limitează numărul de foldere și ierarhia site-ului dvs. web – de fiecare dată când aveți o linie înaintea URL-ului., vei coborî un nivel în ierarhia site-ului ca în exemplul de mai jos.
In loc de aceasta structura:

www.example.com/sneakers/handmade/peru/black-sneakers/

Încearca sa utilizezi o structura mai simpla de forma:

www.example.com/sneakers/peru-black-handmade-sneakers/

5. Sensibilitate la scrierea cu litere mari (UPPERCASE) – toate adresele URL trebuiesc scrise cu litere mici.
6. Separa cuvintele cheie sau cuvintele din adresa URL cu un
7. Evita umplerea cuvintelor cheie – menționați o singură dată cuvântul cheie în URL-ul dvs. și nu de mai multe ori, deoarece acesta este spam și vă va răni clasamentul.

Multimedia

Dacă doriți să interacționați mai mult cu vizitatorii dvs., atunci trebuie să utilizați multimedia, cum ar fi imagini atrăgătoare, infografice, videoclipuri sau grafice.

Sfaturi rapide:
Utilizați imagini de înaltă calitate și atrăgătoare pentru a da o nota de neprofesionist site-ul tău sau articolului. Adăugați ALT text la poze și denumiti-le descriind despre ce este vorba în poza ( ca „bărbați care poartă o pereche de adidași”), apoi reduceți dimensiunea fișierelor.
Utilizarea videoclipurilor este o modalitate excelentă de a interacționa cu vizitatorii site-ului tau. Poți încarca videoclipurile și să adăugi transcrierea ca text.
Pentru infografice puteți utiliza Canva, Piktochart sau Easel.ly

GHID LINKURI INTERNE

Link-uri interne și Outbound links

Link-urile către alte site-uri externe provenite din site-ul tău se numesc outbound links sau linkuri externe. Puteți adăuga astfel de link-uri pentru a furniza referințe pentru studii sau statistici și trimiți pe aceasta cale trafic către alt site. Astfel adaugi credibilitate conținutului tău.

Puteți adauga un astfel de link și dacă folosiți o imagine dintr-o sursa originală sau ati folosit un citat de pe un alt site și trebuie sa acordati credit.

Link-urile interne sunt hyperlinkurile care conduc cititorul către o alta pagina sau articol relevant din site-ul tău. Acestea ajută Google să înțeleagă mai bine structura site-ului tau. De asemenea, poate fi considerată o metodă de promovare a altor conținuturi din site.

Dacă dorești să urmezi o strategie buna de link-uri interne îți recomand sa folosesti Conținutul Tip Hub.

Ce este un conținut de tip hub?

Conținutul de tip hub reprezintă o colecție de pagini care sunt toate legate de un anumit subiect. Aceste pagini sunt interconectate și furnizează informații generale despre principalul subiect dar și informații detaliate despre sub-topice.

CONTINUT TIP HUB

Dupa cum puteti observa in imagine, continutul tip hub are 3 componente :

 

 • Conținut tip pilon sau pillar – Vizează un cuvant cheie principal si ofera o imagine generala a unui subiect amplu cum ar fi “SEO”.
 • Conținut tip grup sau cluster – sunt articole conexe care descompun subiecte mai mici în cadrul unei teme mult mai detaliat (“Beneficii SEO”, “”SEO Onpage, SEO Offpage)
 • Linkuri interne – sunt hyperlinkurile care conecteaza conținutul tip grup la pagina cu conținut tip pilon și invers.

Scrie conținut unic și de calitate

Atunci cand vorbim despre SEO, acesta nu se poate realiza dacă conținut nu este calitativ și unic. Întotdeauna trebuie să fi cu un pas înaintea competitorilor, să-ți cunoști publicul tinta, sa faci o cercetare din care să afli care este cererea ca mai apoi sa creezi conținut de calitate și unic care să aducă ceva nou pentru cititori.

Iată cateva sfaturi care te vor ajuta sa creezi acel tip de conținut care va fi “awesome”:

Fi natural și nu include cuvantul cheie de foarte multe ori în pagină, nu folosi derivate ale cuvântului cheie la fiecare frază deoarece Google înțelege perfect ca spre exemplu “teniși handmade ieftini” sau “ teniși ieftini handmade” înseamnă același lucru.
Nu forța folosirea cuvintelor cheie de foarte multe ori în pagină / articol.

Articol unic + Intentia de cautare = LOVE

Atunci cand ai un articol unic și calitativ care mai și satisface Intenția de căutare a utilizatorilor, atunci cu siguranta asta îți poate asigura un loc în primele căutări.

OPTIMIZEAZa PENTRU CTR

Optimizează pentru CTR (Click Through Rate)

Un CTR mare îți aduce trafic pe site plus că este posibil sa reprezinte si un factor de clasare. Acestea fiind spuse, este important sa optimizezi conținutul pentru CTR.

Cum faci asta?

1. Scrie un titlu atragator care ar fi ideal sa contina

 • Cuvinte care transmit emotie
 • Intrebari
 • Numere
 • Paranteze

2. Imbunatateste Descrierea Meta
3. Folosește date structurale atunci cand este cazul precum:

 • Recenzii
 • FAQ Schema
 • Diferite tipuri de Schema

4. Adaugă dacă este cazul anul atat în Titlu cât și Descrierea Meta
5. Foloseste Favicon-ul

Template Strategie SEO

♦♦♦ Dacă dorești să creezi o strategie SEO care să te ajute să-ți definești publicul țintă, să creezi un plan de conținut, să găsești cuvinte cheie bune sau sfaturi pentru crearea de backlink-uri, atunci Template-ul  Strategie SEO de mai jos te va ajuta cu cele menționate mai sus. Descarcă gratuit în format PDF acest template și maximizează-ți acum  traficul din Google.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_3″]

Follow

Distribuie acest articol
Dacă nu ai timp acum să parcurgi acest articol, atunci poți să descarci acest ghid în format PDF pentru a-l citi mai târziu.
h1ryy

Comentarii

0 Comments

Continua sa citesti

Impactul COVID-19 asupra viitorului tehnologiei

Impactul COVID-19 asupra viitorului tehnologiei a accelerat adoptarea unor noi tehnologii digitale care vor avea un impact asupra vieții noastre pe termen lung. În doar câteva luni, criza COVID-19 a adus ani de schimbare în modul în care companiile din toate...

Totul despre brand, branding si rebranding

Scurt ghid de branding pentru afacerea ta. Doresti ca produsul tau sa fie preferat de clientii tai? Doresti sa-ti transformi primii tai cumparatori in clienti pe viata? Doresti sa-ti vinzi produsul intr-un mod unic si sa te distingi fata de competitorii tai? Atunci,...

MENU
OMUBO DESIGN