Despre conținut și SEO
În acest capitol vom vorbi despre ce tipuri de conținut poti să creezi în funcție de obiectivele tale de business, despre conținutul duplicat, care este lungimea ideală a conținutului și multe altele.
Hai să începem!
Dacă nu ai timp acum să parcurgi acest articol, atunci poți să descarci acest ghid SEO în format PDF pentru a-l citi mai târziu.
Capitolul 3
Conținut & SEO

Ce conținut ar trebui să creez pentru site-ul meu?
Este o întrebare interesantă ce o primim tot timpul, la workshops, in pub, de la clienții nostrii, toți acești oameni îmi pun această întrebare „Ce conținut ar trebui să creez pentru site-ul meu ?”.
Tipuri de conținut pentru site:
Blog-uri
Conținutul blogului este o metodă populară folosită atât de întreprinderile mici, cât și medii și mari pentru a adăuga valoare afacerii lor. Postările de pe blog sunt o modalitate bună de a crea o relație de lungă durată cu cititorii, de a face cunoscută afacerea respectivă și de a aduce trafic pe orice site.
Beneficii pentru blogging:
- Un conținut de calitate poate aduce trafic către site cu pana la 2000%
- Companiile care au un blog și oferă valoare utilizatorilor primesc cu 97% mai multe link-uri către site-urile lor
- Întreprinderile B2B care au un blog primesc cu 68% mai multe oportunități
- Când blogul are între 21-54 de articole scrise, de bună calitate, traficul generat crește cu 30%
- Ești văzut ca experți în domeniul tău și atragi mai multe beneficii pentru afacerea ta
- Puteți întâlni oameni interesanți din industria ta și poți realiza conexiuni valoroase
Recenzii
Articolele de recenzii se referă la acele articole care fac un rezumat legat de un subiect. Mai sunt numite articole de sondaj sau articole de ansamblu, deoarece rezumă unele studii anterioare. Ele pot fi de forma:
- Recenzii de de produs
- Recenzii de cercetare
- Recenzii despre servicii
- Avantaje și dezavantaje
- Descoperiri
Studii de caz
Studiile de caz sunt poveștile clienților tăi și ilustrează modul în care afacerea ta a ajută clientul să obțină mai multe vânzări, mai multe oportunități și să aibă mai mult succes. Studiile de caz sunt o strategie bună pentru evidențierea anumitor aplicații, iar acest tip de conținut ajută la o mai bună înțelegere a modului în care compania ta aduce mai multă valoare altor persoane sau companii.
Studiile de caz pot fi utilizate la scrierea unui articol pe blog, în strategia de marketing, în cărți electronice, postări sociale și un alt tip de conținut. Dacă aveți o echipă de vânzări, aceștia se pot folosi de studii de caz pentru a demonstra eficacitatea produselor vândute de companie, întrucât au ajutat alți clienți, astfel ei vor putea să vândă mai multe produse câștigând mai mulți bani pentru afacerea ta.
Podcast-uri
Ce este un podcast?
Podcastul este o piesă audio sau o poveste sau un interviu sau o serie documentară pe care o poți descărca și asculta oricand doresti. În 2014 fenomenul podcastului a explodat și a început să devină foarte popular. Astăzi, peste 100 de milioane de oameni ascultă în fiecare lună 18 milioane de episoade din cele 700.000 de podcast-uri de acolo.
De ce ar trebui să începi un podcast?
Beneficii Podcast:
- este personal și real, deoarece ascultarea vocii cuiva într-o înregistrare audio poate transmite mai multe emoție. Emoția vinde.
- este convenabil pentru oameni, deoarece publicul îți poate asculta podcastul ori de câte ori au nevoie
- este ușor sa ai un podcast – puteți utiliza smartphone-ul pentru a înregistra un podcast, apoi îl puteți încărca pe internet
- este o modalitate mai simplă decât o postare pe blog, deoarece vorbești mai degrabă decât să scrii și poți spune mai multe într-un spațiu de timp mai scurt
- Puteți ajunge la un public nou
Infografice
Infograficele au o reprezentare vizuală a luării unor date și a construirii unei povești în jurul acestor date, care este ușor de înțeles. Acestea sunt o modalitate bună de a crea o mai buna conștientizarea a brandului – brand awareness și de ati poziționa compania ca lider în industrie.
Deci, includerea infograficelor în strategia de conținut este o modalitate excelentă de a furniza conținut educațional și de a vă împărtăși aceste datele pe conturile sociale sau pe site Când creezi infografice pentru susținerea conținutului tău, gândește-te la ce ar dori să învețe publicul tău. Faceți din acel infografic o poveste de impact.
Ghiduri
Ghidurile au de obicei articole sau videoclipuri epice lungi care descriu în detaliu un proces, utilizarea unui produs sau serviciu oferit.
How-tos / Cum sa…
Acest tip de conținut este cel mai popular și are un potențial long tail , care este bun în scopuri de marketing. Acest conținut poate însemna atât articole scrise, cât și videoclipuri. Dacă te întrebii de ce conținutul „cum sa” este atât de important într-un motor de căutare, este pentru ca oamenii folosesc Google pentru a găsi soluții rapide la problemele lor. Dacă articolele tale „cum să…” sunt foarte bune pentru audiența, acest articol va fi împărtășit, va deveni valoros pentru alții, iar tu și afacerea ta. veți avea profituri pe termen lung.
Sfaturi, trucuri și hack-uri
Puteți scrie postări pe blog despre sfaturi, trucuri și hack-uri pentru a vă împărtăși experiența și a-i ajuta pe ceilalți să găsească soluții la diferitele lor probleme. Acestea pot proveni din experiența personală sau, de exemplu, când descoperiți accidental un hack pe care doriți să-l împărtășiți și cu alte persoane pentru a le ajuta.
Videoclipuri
Google adoră conținut video. Videoclipurile sunt peste tot și astăzi au devină un instrument foarte puternic în marketingul digital. Oamenilor le plac videoclipurile pentru că sunt ușor de parcurs, pot fi educative, distractive și informative, la fel ca conținutul bine scris și sunt livrate într-un mod mai convenabil. Luăm de exemplu videoclipuri pe platforma Youtube care primește zilnic milioane și milioane de vizualizări. Nu mai vorbim de nouă platformă TikTok, unde puteți viziona videoclipuri scurte și de impact. Este cel mai vizionat tip de conținut. Luați ca exemplu Facebook.
Când vizionați un videoclip pe facebook, acesta se reda automat forțându-vă să uitați la acesta. Videoclipurile pot dubla timpul petrecut de utilizator pe site și poate genera de 3 ori mai multe link-uri.
Interviuri
Puteți crea conținut prin sesiuni de interviuri cu experți din domeniul tău pentru a aduce valoare și a informa vizitatorii site-ului despre produsele sau serviciile vândute. Astfel, vă ajutați clienții sau potențialii clienți să înțeleagă mai bine produsele sau serviciile pe care le oferiți și că sunteți un lider în domeniul.
Ebooks
eBook reprezintă cartea electronică și reprezintă o versiune digitală a manuscrisului tău și poate consta în text, imagini sau ambele. Cărțile electronice au o formă lungă de conținut, iar în ultimii ani a devenit un „must-have” pentru toate întreprinderile. De ce? Deoarece cărțile electronice pot oferi clienților valoare și pot atrage mai multe oportunități. Ai nevoie de un scriitor foarte talentat care să-ți spună povestea, deoarece o poveste bine scrisă îți poate transforma cartea electronică într-un magnet de noi oportunități și de bani.
Beneficii de eBook:
- economisiți bani în bagajul de la aeroport
- Îl poți avea pe toate dispozitivele tale
- Puteți evidenția/sublinia text
- puteți elimina elementele subliniate
- Puteți lua notițe și găsi rapid notițe
- toate notele tale se sincronizează între dispozitive
- Puteți să vă împărtășiți textul subliniate și notițele și să primiți feedback
Duplicate Content

Ce este conținutul duplicat?
Este exact așa cum sună, conținutul duplicat înseamnă că o copie și conținutul din paginile tale web sunt duplicate fie pe propriul site, fie pe un alt site de pe web. Dacă ai un articol, o copie exactă a acelui articol text este pusă pe o altă pagină a site-ului, acesta este un conținut duplicat.
Ce se întâmplă dacă trebuie să păstrați ambele pagini pe site chiar dacă este conținut duplicat?
În acest scenariu, trebuie să-i spuneți Google-ului ce versiune a paginii doriți să indexați. Pentru a face acest lucru, trebuie să setați o etichetă canonică precum rel = „canonical” sau să utilizați 301 redirects.
Puteți afla mai multe pe paginile de ajutor Google Search Console.
Dacă copiați conținutul altei pagini dintr-un site cuiva și o pui pe site-ul tău, acesta este plagiat și Google îți va penaliza site-ul.
Dacă dorești să detectezi plagiatul, te sfătuiesc să utilizați Copyscape. Acest instrument te va ajuta să vezi dacă conținutul site-ului tău este unic.
Care este lungimea ideală a conținutului?
Lungimea conținutului nu este simplă așa cum pare și depinde de tipul de conținut pe care îl creezi pentru a răspunde tipului de interogare de căutare a utilizatorului. Dar care este lungimea optimă pentru o postare pe blog?
Când cauți aceste informații pe Google, vei citi multe opinii legate direct de această întrebare. Multe dintre aceste „opinii bune” dezinformează întrucât nu au studii de caz efectuate.
Pentru a afla ce lungime ar trebui să aibă un articol, ar trebui să te uiți mai întâi la cuvintele tale cheie și la rezultatele căutării pentru a vedea ce funcționează și ce nu și mai apoi sa creezi o strategie prin care să-ți structurezi articolul pentru ca aceasta sa poată fi mai bun ca cel al competitorilor tai.
De exemplu, dacă primele 3-4 rezultate ale căutării sunt medii și vei crede că poți răspunde la aceste căutări cu un conținut mult mai scurt sau vei observa că mulți căutători ar aprecia mult mai mult conținutul tău. Ar trebui să-ți potrivești obiectivele de business și obiectivele de conținut cu intenția și necesitățile căutătorului. Astfel, vei determina lungimea articolului pe care ar trebui să-l scrii.
În general un articol optimizat SEO ar trebui sa aiba peste 1200 de cuvinte.
Distribuie acest articol

Comentarii
0 Comments