Despre acest ghid SEO
Vrei sa înveți SEO dar nu știi de unde sa începi? Dorești să afli ce trebuie sa faci pentru ca site-ul tau sa ajungă în primele poziții în Google? Vrei să atragi mii de vizitatori către site-ul tău într-un mod organic? Sau poate ai de gând să te angajezi ca specialist SEO?
Atunci ai ajuns în locul potrivit deoarece ghidul nostru “Ghid SEO pentru începători 2020” te va îndruma prin toate elementele de baza SEO și îți va oferi un start bun pentru a începe cu search engine optimization pe cont propriu.
Acest ghid se adresează atât începătorilor în lumea SEO cât și proprietarilor de business-uri care doresc o poziționare și o expunere mai bună pentru site-urile lor în Google.
Hai să începem!
Ce conține acest ghid SEO
Am împărțit acest ghid SEO în 7 capitole ușor de parcurs și structurate astfel încât să-ți ofere o mai bună înțelegere despre ceea ce înseamnă optimizarea SEO a unui website. Prin citirea și aplicarea tacticilor prezentate în acest ghid, vei întelege mai bine cum funcționează motoarele de căutare, cum să creezi o strategie bună de marketing, sfaturi cu privire la cum să-ți faci site-ul mult mai vizibil economisind bani.
Dacă dorești o carieră ca Specialist SEO, atunci acesta este ghidul ce trebuie să-l citești. Prin parcurgerea acestui ghid SEO vei învăța:
- Bazele SEO (Search Engine Optimization). Ce este SEO, cum funcționează motoarele de căutare, cum poți învăța SEO în 2020, etc.
- Factori cheie de clasare. Cum o bună cercetarea a cuvintelor cheie, un conținut de bună calitate și link-uri obtinute din site-uri cu autoritate sunt extrem de importante pentru succesul SEO.
- Cum influențează UX Design optimizarea SEO
La sfârșitul ghidului vei găsi diferite resurse precum:
- Template Strategie de Conținut
- Un plan marketing de conținut
- Un checklist cu 242 de puncte de verificat pentru un audit SEO
Dacă nu ai timp acum să parcurgi acest articol, atunci poți să descarci acest ghid SEO în format PDF pentru a-l citi mai târziu.
Ce conține acest ghid de optimizare SEO?

Motoare de căutare

conținut & SEO

Cercetare cuvinte cheie

Optimizarea SEO On-page

SEO Tehnic
Capitolul 1
Noțiuni de bază SEO

Ce este SEO?
Nu exista o definiție universal valabilă care sa explice clar ce este SEO.
Totuși, în agenția noastră folosim următoarea definiție pentru a explica pe scurt ce este SEO.
SEO este un acronim pentru Search Engine Optimization și implică utilizarea a numeroase tehnici și instrumente pentru optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare cu scopul de a ajuta la îmbunătățirea clasamentului unui website pentru un set de cuvinte cheie. Este arta de a ajuta utilizatorii să găsească conținut relevant și de calitate care să le rezolve problemele, în motoarele de căutare precum Google, Bing sau Yahoo.
Având în vedere acest lucru, facem modificări pe site pentru a ajuta Google să înțeleagă mai bine structura lui și să creăm încredere în motoarele de căutare.
Totuși, acest lucru nu garantează primul loc în clasamentul Google.
Ce nu este SEO?
SEO nu este o listă de sarcini pe care sa le verifici și să le implementezi și sa te aștepți ca site-ul tău sa obțină poziționare mai buna instantaneu. Este un proces continuu de a aduce îmbunătățiri, de a măsură rezultatele și de a continua sa lucrezi pe aceste rezultate.
De asemenea, SEO nu înseamnă doar conținut bun sau optimizarea elementelor interne ale site-ului. SEO nu înseamnă a manipula motoarele de căutare așa cum nu este nici magie. Putem insa spune ca reprezinta o combinatie armonioasa între toate acestea plus multe altele. Este arta. Și pentru a înțelege aceasta arta trebuie sa ai atat o abordare matematica cat si vizionara. Trebuie sa cercetezi, sa analizezi sa creezi strategii, sa iei deciziile potrivite în baza datelor, sa creezi conținut și apoi sa obții rezultatele dorite.
Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este faptul că există o conexiune între traficul unui site și clasamentul său în motoarele de căutare. Site-urile care obțin milioane de vizualizări pe pagină în fiecare an vor avea în general și un ranking mai bun, deoarece sunt văzute de motoarele de căutare ca fiind autoritare. (au autoritate).
Trebuie să vă concentrați eforturile în generarea de trafic pentru ca mai apoi sa construiți clasamente. Ele merg mână în mână, și aducând mai mult trafic către site-ul tău prin intermediul rețelelor de socializare sau prin obținere de backlinkuri de pe site-uri cu autoritate mai mare, poate avea un efect pozitiv în obținerea unui ranking bun pentru site-ul tău în motoarele de căutare decât simplele modificări aduse la structura site-ului tău.
Obligația Google-ului ca motor de căutare este aceea de a-ți oferi cele mai relevante și utile rezultate pe care le poate avea pentru un termen de căutare. Dacă ați putea manipula cu ușurință un motor de căutare, făcând pur și simplu unele modificări pe site-ul dvs. web, atunci Google sau alt motor de căutare nu ar fi un instrument foarte util pentru căutările pe web.
La ce trebuie să vă gândiți este modul în care puteți face ca site-ul să merite cu adevărat acel loc de top în Google și cum să fie un rezultat mai relevant decât celelalte mii de site-uri care ar putea obține un loc mai bun pentru un anumit cuvânt cheie. S-ar putea să vă surprindă să aflați asta dar, algoritmul Google este proprietar și nimeni din afara companiei nu cunoaște combinația perfectă de elemente pentru a consolida un clasament de top.
Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, toate se adaugă la o notă totală bazată pe mai multe variabile, cum ar fi structura paginii și o serie de link-uri către site-ul tău.
Înainte de a începe cu următoarea parte, este esențial să înțelegeți că SEO este o strategie pe termen lung și nu veți vedea rezultate peste noapte.
Așadar, să începem!
Cum funcționează SEO?
În fiecare zi, milioane de oameni caută online produse sau servicii și conform cercetărilor din ultimii ani, s-a ajuns la concluzia că oamenii accesează rar pagina 2 după cuvântul cheie căutat. Cel mai adesea vor face click pe link-urile care se află pe prima pagină de căutare Google.
Aici doriți să aflați când potențialul tău client caută produsul sau serviciile tale. Poți optimiza site-ul aplicând diferite tehnici SEO, scopul fiind alinierea la cerințele algoritmilor Google. Aceste tehnici de optimizare SEO se comportă ca semnale pentru motoarele de căutare. Motoarele de căutare evaluează aceste semnale și apoi le utilizează pentru a plasa site-ul tău în topul căutărilor sau nu.
Calitatea conținutului reprezinta un factor important în poziționarea site-ului tau în căutările de top. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați că motoarele de căutare înțeleg despre ce este vorba în paginile site-ului tau și să creați conținut care să fie relevant în jurul paginii, care să fie relevant și care să corespundă intenției căutătorului.
Tine-ti cont: Cel mai important aspect când vine vorba de optimizarea SEO (și în general cand ne gandim la marketingul online) este competiția.
Pentru a-ți depași competitorii trebuie să-ți promovezi online site-ul, mult mai bine și să te adaptezi din mers la schimbările făcute de competitorii tai. Atunci când structura site-ului tău este una corectă și ușor de digerat atat de cititori cât și de motoarele de căutare, cand paginile din site sunt optimizate foarte bine și cand castigi link-uri (backlinks) din alte surse pentru site-ul tău atunci și autoritatea domeniul tău(domain authority) va crește.
Ține cont că nu contează ce cifră de afaceri ai, cât de bine o duce afacerea ta în offline sau că ai un număr foarte mare de angajați. De exemplu o afacere de milioane de euro și un start-up pornesc cu șanse egale în Google, cand dam astăzi drumul la optimizare SEO pentru fiecare.
Astfel, micile afaceri din România au o șansă enormă să-și lase amprenta în online printr-o strategie de optimizare SEO implementată de o agenție de marketing online precum agenția noastră.
De aceea noi la Omubo Design iubim aceasta ramura a marketing-ului.
Cum pot învăța SEO?
- Invatati principiile de bază, termenii și regulile de bază, și anume cercetarea cuvintelor cheie și SEO On-page.
- După ce ați învățat elementele de bază mai sus menționate, trebuie să învățați și sa aplicati SEO Tehnic și strategii de creare de linkuri
- După aceea, îți recomand să obții un job ca stagiar într-o agenție de marketing respectată, deoarece într-o astfel de agenție vei avea ocazia să înveți de la specialiști în domeniu, vei lucra cu multe industrii și site-uri web.
- Aplicați regula 80/20 sau Pareto când doriți să învățați SEO și veți afla că 80% din efecte provin de la 20% din cazuri. Ce vreau să spun prin asta? Am învățat multe aplicând această regulă.
80% din timpul petrecut am pus în practică ceea ce am învățat în 20% din timp (am învățat din cursuri, videoclipuri, am citit tone de articole).
- Creează-ți un site web de test și practică pe site-ul respectiv. În acest felul acesta vei pune în practică ceea ce ai învățat și astfel îți vei perfecționa procesul.
- Fii perseverent. Nu renunța daca ceva nu iese cu trebuie.
- Nu încercați să faceți mai multe lucruri în același timp, deoarece de cele mai multe ori, nimic nu va merge bine.
- SEO este un joc și dacă intri în acest joc trebuie să înveți cum să-l joci. Este un joc al răbdări.
Ai răbdare și rezultatele vor veni.
Cum funcționează SEO?
Nu există un răspuns simplu la aceasta întrebare deoarece optimizarea SEO a unui website implică folosirea de tehnici precum On-page SEO, Off-page SEO și SEO tehnic.
Așa cum am spus și mai sus, SEO este într-o continuă schimbare și toate motoarele de căutare folosesc algoritmi pentru a descoperi și de a indexa conținutul fiecărui site. Apoi trebuie să servească utilizatorilor un conținut relevant și de înaltă calitate, care să satisfacă cerința de căutare a utilizatorilor.
Google folosește peste 200 de factori de clasare. Le putem identifica pe toate? Da și nu. Depinde de o mulțime de variabile.
În infograficul de mai jos încerc să explic procesul SEO.
White Hat SEO VS. Black Hat SEO
Tehnicile SEO pot fi clasificate în doua mari categorii în funcție de ce abordare aplica specialistul SEO în optimizarea unui site. Optimizarile se pot face prin metode Whitehat SEO respectand orientările date de motoarele de căutare și se pot face optimizare Black Hat SEO dar asta implica nerespectarea criteriilor oferite de motoarele de căutare precum Google.
Deci?
Ce pălărie port? Sau mai bine spus care abordare este cea mai potrivită pentru tine? Ce pălărie este potrivită modelului tău de business?
Pentru a răspunde la întrebările de mai sus, te rog lasa-ma sa-ti ofer o mai buna înțelegere a celor 2 tehnici.
White Hat SEO – Înțelegere de bază
Ce este White Hat SEO?
White hat SEO se referă la optimizarea site-ului urmând regulile recomandate de Google și directivele motoarelor de căutare și este implementat în urma unei strategii pe termen lung. Strategiile utilizate cu această abordare iau în considerare ghidurile Google sau a altor motoare de cautare.
Dacă dorești ca site-ul tau sa se bucure de rezultate transparente pe termen lung si sa nu ajunga la o reala penalizare din partea Google prin folosirea metodelor Black Hat SEO, atunci aceasta tehnica este pentru tine.
Tehnici utilizate în White Hat SEO sunt:
- Guest Post
- Link Building
- Conținut de calitate și relevan
- Interconectare internă sau internal linking
- Optimizarea site-ului
- Cuvinte cheie și sinonime ale acestora
- O arhitectura de continut cursivă
Vom parcurge fiecare tehnică separat într-un alt articol.
Avantaje:
- Strategie pe termen lung
- Cea mai bună experiență de utilizator
- Nu există niciun risc
Dezavantaje:
- Obțineți clasamentele motorului de căutare în cel mai lung interval de timp
Creează conținut relevant și calitativ pentru utilizatorul tău.
Crearea de conținut de înaltă calitate ar trebui să fie cel mai important lucru pe care ar trebui să te concentrezi când vine vorba de SEO. Oamenii caută conținut de calitate și când îl găsesc, citesc și împărtășesc. Astfel obții autoritate pentru site-ul tău, câștigi clienți noi sau îți vinzi produsele mai ușor. Nu trebuie să scrieți conținut doar pentru SEO, deoarece de cele mai multe ori va fi de o calitate slabă și clasamentul tău va avea de suferit.
Experiența utilizatorului se încadrează, de asemenea, în această categorie, dacă conținutului articolului tău este greu de citit, sau pagina site-ului tău se încarcă greu, sau fontul utilizat nu este bine ales, atunci potențialul tau client sau cititorul blogului va părăsi imediat site-ul. Și nu va mai reveni.
Nu uitați: tot ceea ce creezi ar trebui să fie pentru utilizator și nu pentru tine sau pentru campania ta SEO.
Cercetarea cuvintelor cheie este, de asemenea, un factor important, deoarece alegerea cuvintelor cheie potrivite și înțelegerea utilizatorilor înseamnă o mai bună clasare. Ajută Google să găsească, să înțeleagă și apoi să-și recompenseze conținutul.
Pentru a realiza acest lucru, este bine să folosești Google Search Console și să încarci sitemap-ul tău. și apoi sa vezi ce probleme intampinam site-ul tău.
Aminteste-ti ce am discutat mai sus – Google și orice motor de căutare utilizează acei spideri care scanează fiecare pagină a site-ului.
De asemenea, dacă site-ul tău are o structură internă bună de link-uri, Google va înțelege mai bine conținutul, categoriile etc. În plus, internal linking îți va ajuta utilizatorii să navigheze mai bine pe site-ul tău.
Black Hat SEO – Înțelegere de bază
Ce este Black Hat SEO?
Black Hat SEO se refera la aplicare de tehnici si strategii pentru a obtine un clasament mai bun in motoarele de cautare precum google si incalca regulile respectivului motor de cautare. Black hat SEO se concentreaza numai pe motoarele de cautare si nu pe un public uman.
Google urăște tehnicile black hat SEO. Black hat SEO încalcă regulile jocului pentru a obține într-un timp scurt rezultate bune în ceea ce privește clasamentul. Sigur, aceste tehnici pot funcționa excelent la început și este posibil să aveți chiar rezultate foarte bune, dar nu este o strategie pe termen lung și, în final, Google îți va penaliza site-ul.
Nu uitați: Google este foarte inteligent și se află într-un proces de învățare continuă.
Voi menționa aici câteva tehnici de black hat SEO dar dacă doriți să aflați mai multe despre diferențele dintre Black Hat SEO și White Hat SEO puteți citi acest articol.
- Fură conținut
Nu Nu NU. Nu face asta. Este cunoscut și sub numele de plagiat.
Sfat: Fii unic.
- Fermele de linkuri sau Link farms – Imaginați-vă o mulțime de site-uri care sunt conectate între ele. A fost o perioadă în care această tactică a funcționat de minune, dar acum este ușor să fii prins cu „mata-n sac”.
- Keyword stuffing – Crearea de pagini web cu intenția de a introduce în aceste pagini o mulțime de cuvinte cheie, pentru care se dorește clasarea, cu scopul de a trimite semnale motoarelor de căutare.
- Cumpărarea de link-uri – pur și simplu nu faceți asta.
- Text ascuns
- Cloaking
- Article spinning
Avantaje:
- Obțineți rapid un clasament bun în motoarele de căutare
Dezavantaje:
- Strategie pe termen scurt
- Risc mare de a fi penalizat
- Experiență slabă a utilizatorului
De ce este importantă optimizarea SEO?
Chiar dacă ești un antreprenor la început de drum, chiar dacă ai deja un business, un website, un blog sau un magazin online, optimizarea SEO este importanta pentru a genera trafic organic către site-ul tău. Pe lângă traficul organic, optimizarea SEO mai este importantă pentru:
- Majoritatea utilizatorilor fac click pe primele 5 poziții din căutărilor într-un motor de căutare.
- Practicile SEO bine implementate ajuta la user experience (UX)
SEO este bun pentru promovarea în social media - Utilizatori au încredere in motoarele de căutare și de aceea sa fi în prima pagina de căutări Google o să-ți ajute afacerea sa creasca
- Optimizarea SEO is aduce mai mulți clienți și evident mai mulți bani
- Optimizare SEO creaza relatii
- SEO ajuta sa te diferentiezi de competiție. Făcând SEO pentru afacerea ta, te va ajuta sa fi cu un pas înaintea competitorilor.
- SEO nu necesită ca tu să platești pentru un spațiu de reclamă în Google
- Îți mărește credibilitatea și autoritatea
- Te ajută să-ți construiești brandul
Distribuie acest articol

Comentarii
0 Comments